Hockeyutrustning

För att kunna spela hockey krävs det en del utrustning. Det mest är skydd som behövs, men skridskor på fötterna och en klubba att slå pucken med är helt nödvändigt för att ens kunna spela.

sh_hockey_ice_player

Det första som behövs är ett par skridskor. Det är viktigt att skridskon sitter bra på foten och att den varken glappar eller skaver. Hos återförsäljare utav utrustning hittar du olika läst som passar olika fötter. Så oberoende av om du har en bred fot eller en smal, finns

det skridsko till foten. Klubban är nummer två. Klubban ska vara rätt höjd mot dig med skridskorna på. Du kan ställa klubban på backen med bladet ned, samtidigt som du har armen lätt böjd längs med sidan. Klubban ska då vara riktad aningen uppåt. Sen är längden så klart individuell och du testar ut den med tiden. Kom ihåg att flexet på klubban ändras om du kapar den. Flex på klubban är en benämning på hur pass hård klubban är. Högre flex innebär styvare klubba. Ett enkelt sätt att köpa klubba är att besöka en online butik. Förutom dessa två grund prylar så är det mer utrustning som ska till.

En hjälm som är godkänd av Svenska ishockeyförbundet behövs. Beroende på ålder behövs godkänt ansiktsskydd. Runt halsen behövs ett halsskydd för att skydda halsen mot skärskador. Benskydd behövs för att skydda benen och en suspensoar är behövligt. Susp finns till både män och kvinnor. Handskar skyddar händer mot slag och fall, armbågsskyddet och axel/skulderskydd hjälper till att skydda kroppen vid fall mot isen och tacklingar. Förutom dessa skydd är det bra med ett underställ tillverkat av funktionsmaterial som transporterar bort fukten.

Ett par sockar som fungerar bra på foten, håller benskyddet på plats och är lagom varma. Utanpå behövs ett par damasker och ett par vadderade byxor som skyddar höfter. Ofta används en matchtröja, så någon egen tröja behövs sällan.

Du gillar kanske också...