Stora NHL lag

Hockey är stor här hemma i Sverige och det märks inte minst på alla de Svenska spelare som åkt över och blivit proffs i stora NHL lag.

  NHL Skates

Som supporter så hänger man med när sitt favoritlag spelar och även om man kanske inte har möjlighet att följa matchen på plats i en arena så letar man upp sändningar via TV, Radio eller som i dag streaming via sin dator eller surfplatta. Oavsett ålder så ser man till att man har de rätta supporterprylarna för att visa vem man håller på. NHL som många anser vara världens bästa hockeyliga består av 7 lag från Kanada och 23 lag från USA och den mest kända trofén är bucklan från Stanley Cup.

Eastern Conference

NHL delas upp i Eastern Conference med 16 lag i divisionerna Atlantic och Metropolitan och Western Conference med 14 lag i divisionerna Central och Pacific. Många duktiga lag finns det i NHL och vi ska nämna några som kanske sticker ut lite mer än de andra, Detroit Red Wings är ett av lagen i Eastern Conference och divisionen Atlantic, här har bland annat Svensken Niklas Lidström spelat. New York Rangers spelar också i Eastern Conference men i division Metropolitan, här kan man hitta hockeyspelare som Jesper Fast, Viktor Stålberg, Oscar Lindberg och målvakten Magnus Hellberg och själklart den legendariske Henrik Lundqvist.

Western Conference

I Western Conference så kan vi se lag som Colorado Avalanche i division Central med Svenska spelare som Gabriel Landeskog, Carl Söderberg och Dennis Everberg. Pratar man Colorado Avalache så måste den störste av dom alla nämnas, nämligen Peter Forsberg som spelade med i laget under två omgångar, första gången mellan 1995-2004 och andra svängen mellan 2008-2011, överlägsen de flesta när det kommer till ishockey. För att även ta med något Kanadensiskt lag så väljer vi Vancouver Canucks där vi hittar bröderna Sedin, Daniel och Henrik, två spelare som vi Svenskar kan vara väldigt stolta över. Du hittar även Svenskarna Jacob Markström, Alexander Edler och Ludwig Blomstrand i legendariska NHL laget Vancouver Canucks.

Du gillar kanske också...