Behåll konditionen under sommaren med cykling

Sommaren är en tid då det egentligen är optimalt rent vädermässigt för att träna kondition. Du slipper snö och slask till exempel. Men när semestern äntligen är här så lockar helt plötsligt andra saker än att träna. Sol, bad och lata dagar brukar vara det mest primära på semestern för många.

All träning är bra träning

Även om sommaren är en tid för återhämtning så behöver det inte vara så tidskrävande att behålla sin kondition. Tänk på vardagsmotionen och försök att cykla istället för att ta bilen de gånger det är möjligt. Får du till ett cykelpass per vecka är det bättre än inget. Ett tips är att träna på morgonen för att få det gjort.

Hur många pass behövs?

Ha som grund att köra två 30-minuterspass per vecka och gärna med intervaller. Det räcker för att behålla den kondition du byggt upp under året. Cykling är perfekt för att behålla konditionen och är dessutom en skonsam träning för knäna. Ge dig ut i naturen eller köp en träningscykel att ha hemma vid regniga dagar.

Skaffa rätt utrustning

Att ha bra kläder och rätt utrustning för din cykeltur kan hjälpa motivationen en bit på väg. Om du vill uppgradera din cykelutrustning för att komma i bättre form så kan du bland annat handla här.

Du gillar kanske också...