Träna upp din styrka – börja med tyngdlyftning

Att använda träningsformen tyngdlyftning är något som växer mer och mer, dessutom är det ett roligt och stärkande sätt att träna på. Att lyfta vikter är något som även kan utveckla dig i annan träning som till exempel hockey. Genom att lyfta vikter blir musklerna runt leder större och starkare vilket kan förebygga skador.

För att minska skaderisken behöver du ibland även hitta tillbehör för att din träning ska bli så skonsam som möjligt för kroppen. Hos Nordic Training Gear kan du hitta det du behöver för att lyckas med din tyngdlyftning. Tillbehör med hög kvalitet som till exempel bälten, grepp och kalk kan göra att du tar din tyngdlyftning till nästa nivå.

Tyngdlyftning är en olympisk sport som funnits sedan 1896. Sedan 1976 är ryck och stöt de två grenar som ingår i OS. Tidigare har antalet gånger du lyft varit det man tävlat i. Nu handlar det istället om att lyfta så tungt som möjligt. I grenen ryck ska den tävlande personen lyfta stången från marken till raka armar ovanför huvudet. I grenen stöt lyfts vikten till axlarna, för att därefter lyftas till raka armar ovanför huvudet.